Tallinna–Viimsi–Randvere tee

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Viimsi–Randvere tee)
Kaart
Kaart

Tallinna–Viimsi–Randvere tee (registrinumbriga 11250) on kõrvalmaantee Tallinnas ja Viimsi vallas. Tee pikkus on 18,6 km.

Tee saab alguse Tallinnas Vana-Narva maanteelt (Narva maantee ja Pirita tee ristmikult) ning lõpeb Metsakasti küla ja Tallinna linna piiril.

Tee kulgeb läbi Tallinna Kesklinna ja Pirita linnaosa (läbib Pirita tee, Merivälja tee ja Ranna tee), Viimsi ja Haabneeme aleviku ning Miiduranna, Lubja, Tammneeme, Randvere ja Metsakasti küla (Viimsi vallas läbib ta Randvere tee lõigu kuni Tallinna linna piirini).

Kuni 2023. aastani arvati maantee koosseisu vaid Viimsi vallas asuv osast teest (10,9 km) ning maantee kandis nime Viimsi–Randvere tee.

Tee ületab Pirita silla. Viimsi vallas jääb teele 11 bussipeatust: Viimsi, Staadioni, Lubja, Krillimäe, Farmi, Leppneeme tee, Tammneeme, Randvere, Randvere aedlinn, Kirikaia ja Metsakasti.

Teega ristub üheksandal kilomeetril Viimsi–Rohuneeme tee, 12. kilomeetril Leppneeme tee ja 18. kilomeetril Muuga teega.

Tee on peamiselt asfaltkattega, kohati mustkattega. Viimsi vallas on kuni Viimsi–Rohuneeme teeni tee klass II, edasi klass III ja lõpuosas klass V.

2020. aasta liiklussageduseks hinnati maantee varasemal alguslõigul (0,0–0,8 km) 18 102 autot/ööpäevas. Siis oli selle maantee alguslõik suurima liikluskoormusega teelõik Eesti kõrvalmaanteedel.[1]

Viimsi vallas on kiiruspiirangud Viimsi ja Haabneeme alevikus (50 km/h), Lubja külas (70 km/h), Tammneeme külas (50 km/h) ning alates 16. kilomeetrist (50 km/h).

Tee on valgustatud.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]