Mine sisu juurde

Arutelu:Egtvedi piiga

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Väljaspoolt Vikipeediat ma sellist nimetust leidnud ei ole. Ühel korral esineb "Egtvedi tüdruk". Andres 31. jaanuar 2009, kell 10:43 (UTC)

nii originaalne vikipeedia ei tohiks vist olla; peaks ehk pealkirja muutma, kes on pädev selleks, et oleks nii nagu inimesed resp. arheoloogid räägivad. tahaks abi ja nõu, kas ja kuidas seda linki http://rebala.ee/ sinna viiteks ja allikaks panna. selles muuseumis on ka tolle kostüüme rekonstruktsioon (kuigi suht vilets vuhvel; pealtnäha küll ei ole püsttelgedel kootud kangas), kui kedagi huvitab. tolle saidi häda ainult on, et pildid hüplevad, ja ainult ühel neist on see kostüüm näha. ja pealegi ma ei oska viiteid panna. vastava lõigu võin küll kirjutada. BirgittaMTh (arutelu) 30. oktoober 2015, kell 19:12 (EET)[vasta]
Pealkirja muutmiseks tuleb kasutada "Teisalda" nuppu. Kui Sa tead, kuidas räägitakse, siis teisalda.
Link, mille Sa tõid, ei tööta. Jah, kirjuta palun jutt ära, paneme siis lingi. Andres (arutelu) 31. oktoober 2015, kell 14:28 (EET)[vasta]

Eemaldasin kaks välislinki, kuna need ei töötanud. --Kyng 31. jaanuar 2009, kell 18:09 (UTC)


Jüütima muldades tekkis niisugustesse kääbastesse mõnikord vihmavee mõjul rauarikas kiht, mis sulges kääpa sisemuse õhu- ja veekindlalt.

Minu meelest vajaks see paremat selgitust. Mulle tundub, et kirjutaja ise pole asjast aru saanud ja ega siis lugejadki seda mõista saa. Artiklis peaks pikemalt rääkima sellest, miks need riided ikkagi nii hästi säilisid. See nõuab uurimistööd, aga mulle tundub, et see on selle artikli üks olulisemaid kohti, sest vastasel korral poleks leid kuigi tuntud. Muidu on hea artikkel. Siim 10. veebruar 2009, kell 12:58 (UTC)

Nojah, autor ei ole asjatundja. Arvan, et meie seast oled Sina sellel alal kõige võimekam. Andres 10. veebruar 2009, kell 13:12 (UTC)
See on vist üsna keeruline juhtum. Egtvedi piiga ei kuulu päris ühte seltskonda Tollundi mehe ja teiste rabalaipadega. Asja uurimisega tegeleb Lejre Forsøgscenter Taanis, vähemalt nende kodulehel on seda märgitud. Võib-olla tulekski siis artiklisse kirjutada, et asi pole veel päris selge ja teadlased alles tegelevad sellega. Siim 10. veebruar 2009, kell 13:29 (UTC)
Kui asi tõesti selge pole, siis muidugi. Andres 10. veebruar 2009, kell 13:43 (UTC)