Arutelu:Interferents

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

on olemas ka keeltevaheline interferents ehk erinevate keelte vastasmõju. Siis võiks mitte liita lehekülgi vaid pigem lasta inimesel valida, mida ta täpselt otsib.

Valida laskmiseks on mõeldud lehekülg Interferents, mille juurde siit läheb ka link. Võimalik on siinsele täpsustusmärkusele ka mõni link juurde lisada.
Siin on eeldatud, et tuntum tähendus on 'lainete interferents'. Liitmiseks on esitatud artiklid Interferents ja Valguse interferents, sest võib-olla pole otstarbekas neist eraldi artiklites rääkida. Keeltevahelise interferentsi kohta on muidugi tarvis eraldi artiklit pealkirjaga näiteks Interferents (keeleteadus). Andres 9. veebruar 2010, kell 14:19 (UTC)

Sama lainepikkus, sagedus, energia[muuda lähteteksti]

Siin tuleb täpselt eristada kas tegu on EMK kiirguse või mehaaniliste, keskkonda vajavate lainetega, näiteks vee ja helilainetega. Kiirguse puhul on vajalik lainepikkuse täpne samasus. Veelaine puhul sellist täpset kattumist vaja pole. Vastandfaasis olevad lained nõrgendavad või kustutavad üksteist liitumisel. Püsiv  interferentspilt  tekib ainult  siis,  kui  liituvate lainete allikad võnguvad täiesti ühesuguselt. See tähendab, et liituvatel lainetel peavad olema ühesugused lainepikkused. See on päris tähtis "detail", interferentsi eeltingimus sest üldjuhul bosonid, em kiirguse footonid ma mõtlen, saavad vabalt üksteist läbida ja takistamatult, teineteist mõjutamata koos liikuda (neil on täisarvuline spinn ja nende jaoks ei kehti Pauli keeluprintsiip). Valguse interferentspilt alapeatüki Interferomeetrite tüübid joonisel on petlik lihtsustus. "Jõnksud" ekraanil ei jätku küljesuundades sama tugevusega, vaid hääbuvad. https://jeremynarag.wordpress.com/2016/02/28/interference-and-diffraction/ nimelik 11. märts 2018, kell 11:19