Arutelu:Põhjala

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Miks siin on Fennoskandia interviki lingid? --Metsavend 2. juuni 2006, kell 11.03 (UTC)

Mis oleks õiged vasted? Kui vikilingid eemaldada, tuleb seda teha ka teistes vikides. Andres 2. juuni 2006, kell 11.21 (UTC)
Soome vikis on Pohjola ja Pohjoismaat koos. Kui seda artiklit uskuda, siis eesti keeles ei ole Põhjala ja Põhjamaad sama. EEs ei ole üldse märksõna Põhjala. Kas tegu on välja kujunenud geograafiaterminiga? Igatahes ei lähe praegu siinne jutt ja teistes keeltes Fennoskandia kokku. --Metsavend 2. juuni 2006, kell 11.31 (UTC)
Artikkel ise on vildakas; aluspõhjalt ja muudelt looduslikelt tingimustelt ühtlane ala käib fennoskandia kohta, aga mitte Eesti kohta. "Põhjala" mõistet ei saa niimoodi defineerida. Eraldi artiklid: Fennoskandia ja Põhjala. Viimane on pigem poeetiline nimetus ja nii tulebki seda käsitleda. --Lulu 2. juuni 2006, kell 11.36 (UTC)
Põhjamaad on muidugi eraldi mõiste: Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Island. --Lulu 2. juuni 2006, kell 12.21 (UTC)
Aga Eesti? Vahest loetakse ka Eesti Põhjamaade alla. Saksa vikis on Eesti ka Põhjamaade loetelus. --Metsavend 2. juuni 2006, kell 12.28 (UTC)

Kui me laulame vanast vabast põhjamaast siis me vist ikka arvame, et laulame Eestist. Kuigi nõukogude okupatsiooni tõttu, ei taha teised põhjamaad meie põhajamaisust nii lihtsalt tunnistada ei näe ma põhjust miks eestikeelses vikis peaks salgama seda, et eestikeelses kasutuses on Eesti põhjamaa mis on ka põhjala osa.


Spordiselts oli ka (ja on neid vist ka tänapäeval) -- kui keegi oskab linke panna(?) -- ja tõenäoliselt on vaja ka täpsustuslehte -- Ahsoous 24. aprill 2011, kell 14:18 (EEST)[vasta]