Arutelu:Topeka

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kas on veel jõus põhimõte, mille järgi juhul kui samanimelisi asju on palju, tehakse põhiartiklist täpsuslehekülg ja sealt suunatakse kasutaja vajalikule edasi? Muud juhud on ja erandid peavad olema veenvalt põhjendatud - nt Inglismaa pealinn London põhiartikliks ja kõik ülejäänud täpsustuslehele. Või on lisandunud seisukoht, et ilmtingimata peab mõni artikkel olema "võrdsem kui teised"? - Urmas 9. juuni 2007, kell 12:31 (UTC)

Selle üle oleme ju korduvalt vaielnud. Kui üks samanimeline on 100 korda suurem (tuntum, olulisem), jääb põhileht sellele kohale. --Metsavend 9. juuni 2007, kell 12:56 (UTC)
Ei, meil ei ole sellist seisukohta lisandunud. Pole minu meelest ka sellist põhimõtet, et kui on mitu, siis tehakse täpsustusleht. Praegusel juhul on nähtavasti lähtutud sellest, et osariigi pealinn on tuntum ning tõenäoliselt otsitavam kui teised, mis pole võib-olla isegi linnad. Ka inglise viki ja mitmed teised on teinud valiku selle linna kasuks, mistõttu ma arvan, et see ei tohiks olla väga rumal valik.
Illinoisi osariigis on küla, kus elab 90 inimest, Kansase osariigis on umbes 1000 elanikuga linn, mis on osariigi pealinnast ikkagi 100 koeda väiksem. Peale selle on Topeka veel mitme laeva, ühe Puerto Rico kaupluseketi ning ühe seebiooperi nimi. Andres 9. juuni 2007, kell 13:01 (UTC)
Mind häirib natuke see, et me kipume tuntust mõõtma inglise mõtlemisega. Ingliskeelses maailmas võibolla on ühel ja teisel Topekal mingi vahe ja võib öelda, et üks teisest olulisem on, kuid Eestist ... Minu jaoks on nad kõik samas "kaalukategoorias". Kui nad kõik või ükskõik milline neist peaks ühel päeval kaduma või hoopis olemata olema ... - Urmas 9. juuni 2007, kell 13:08 (UTC)
Jah, selles suhtes on Sul õigus, kuigi nii mõnigi eestlane õpib USA osariikide pealinnu pähe. Leian aga, et eesti lugeja kohtab seda nime, siis on enamasti tegu just selle linnaga. Arvan, et on lugeja huvides see linn esile tõsta. Andres 9. juuni 2007, kell 13:55 (UTC)