Mine sisu juurde

Dino Beganovic

Allikas: Vikipeedia
Dino Beganovic (2023)

Dino Beganovic (bosnia keeles Beganović; sündinud 19. jaanuaril 2004 Linköpingis) on Rootsi-Bosnia päritolu võidusõitja, praegu võistleb Prema Powerteami meeskonnas Vormel Regionaal Euroopa Meistrivõistlustel. Ta on Ferrari Driver Academy liige.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Beganovic alustas kardisõiduga 2011. aastal. Ta võitis mitu riigi meistritiitlit, näiteks Rootsi OK Junior kardikategooria 2018. 2019. aastal võitis Beganovic OK kategooria nii Rootsi kui ka Itaalia meistrivõistlustel ning saavutas samal aastal WSK eurosarjas teise koha.

Madalamad vormelid[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aastal tegi Beganovic oma üheistmelise debüüdi, võisteldes Itaalia Vormel 4 Meistrivõistlustel koos Prema Powerteamiga. Seal võitis ta Imolas ühe sõidu ja lõpetas edetabelis kolmandana, jäädes alla vaid Francesco Pizzile ja meister Gabriele Minìle. Ta osales ka Itaalia meeskonnaga ADAC Vormel 4 valitud voorudes, kogudes kahe nädalavahetusega kaksteist punkti.

Vormel Regionaal Euroopa Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

Beganovic tegi oma Vormel 3 debüüdi 2021. aastal, võisteldes Premaga nii Vormel 3 Aasia Meistrivõistlustel kui ka Vormel Regionaal Euroopa Meistrivõistlustel. Hoolimata sellest, et Aasia sarjas sõitis ta viiest voorust vaid kolm, saavutas rootslane neli poodiumit ja viis Rookie Cupi võitu ning saavutas üldarvestuses seitsmenda koha. Seejärel võistles ta oma esimesel hooajal Formula Regional Euroopa meistrivõistlustel, kus saavutas kaks uustulnuka võitu, ühe poodiumikoha ja ühe pole-positsiooni.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Beganovic sündis Rootsis Ekholmenis. Tema vanemad Fikret ja Mirnesa emigreerusid enne tema sündi Bosniast ja Hertsegoviinast Rootsi. Tema perekond on pärit Zenicast, mis asub Sarajevost 70 km põhja pool. Tal on noorem vend Emir.

Lisaks bosnia keelele valdab Beganovic ka rootsi, inglise ja itaalia keelt.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Dino Beganovic karjääri kokkuvõte saidil DriverDB.com (inglise keeles)