Marja-Liisa Veiser

Allikas: Vikipeedia
Marja-Liisa Veiser 2019. aastal

Marja-Liisa Veiser (sündinud 28. oktoobril 1982 Ida-Virumaal) on Eesti poliitik, jurist ja omavalitsusjuht, 29. novembrist 2021 kuni 19. veebruarini 2024 Lüganuse vallavanem.

Alates 10. maist 2024 on Marja-Liisa Veiser Mustamäe linnaosa vanem.

Hariduskäik[muuda | muuda lähteteksti]

Marja-Liisa Veiser lõpetas 2001. aastal Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumi. 2006. aastal lõpetas ta Audentese Ülikooli, kus omandas õigusteaduses bakalaureuse kraadi, mis vastab magistrikraadile vastavale kvalifikatsioonile. Ta on 2003. aastal lõpetanud ka TalTech Virumaa Kolledži ärikorralduse erialal. Samuti on ta osalenud International University Audentese doktoriõppes rahvusvaheliste suhete ja Euroopa uuringute erialal.

Marja-Liisa Veiser on raamatu "Eesti kriminaalõiguse üldosa reform kahekümnendal sajandil võrdleva analüüsi peeglis" (2006) autor, millega kandideeris Gebert Rüf Stiftungi noorteadlase teadustöö konkursil Swiss Baltic Net Graduate 2006 ja saavutas III koha. Raamat on kasutusel ülikoolides õppematerjalina ja leitav raamatukogudest.

Töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

Poliitiline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Marja-Liisa Veiser kuulub alates 12. juunist 2018 Isamaa Erakonda ning on Isamaa Erakonna juhatuse ja volikogu liige. Marja-Liisa Veiser juhib ka Isamaa Erakonna Lüganuse osakonda, IREN Naisklubi Ida-Virumaa osakonda ja on Isamaa Erakonna Ida-Virumaa piirkonna juhatuse esimees.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Tema juured on Ida-Virumaalt, praegune elukoht on Tallinn. Ta on vabaabielus ja tal on varasemast 17-aastasest kooselust kaks poega (sündinud 2005 ja 2012).