Assamalla raamatukogu

Allikas: Vikipeedia
Assamalla raamatukogu

Assamalla raamatukogu on Tapa vallas Assamalla külas tegutsev rahvaraamatukogu.

Alates 1. jaanuarist 2019 on Assamalla raamatukogu Tapa Vallaraamatukogu struktuuriüksus.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

1920. aastal asutati Assamalla Kooli klassis Porkuni Rahvaraamatukoguselts ja Porkuni Rahvaraamatukogu, hilisem Assamalla Raamatukogu. Raamatukogu asutajaliikmed olid Elmar Elisto ja Mart Urbas. E. Elisto oli ka esimene raamatukoguhoidja ja laenutaja. Raamatukogul olid osakonnad Lasilas, Porkunis ja Raekülas.

1946. aastal kolis raamatukogu Vandereri majja, vahepeal olid ruumid ka vallamajas ja 1979. aastal koliti tagasi Vandereri majja. 2000. aastal hakkasid maja omanikud raamatukogule piiranguid seadma, mistõttu otsustas Tamsalu Vallavalitsus ehitada raamatukogule uue hoone, vanale külasaunale tehti juurdeehitus ja maja avati pidulikult 19. septembril 2001. Selles majas asub raamatukogu ka praegu.

1961. aastal tuli Assamalla raamatukogusse tööle Viljandi Kultuuriharidustöö Kooli raamatukogunduse eriala lõpetanud Meeli Särglepp-Kuntur ja töötas raamatukogus aastani 2013, mil siirdus pensionile.

1985. aastal sai Assamalla raamatukogu oma käsitsi kirjutatud kroonikatega tunnustust rajoonis ja 3. koha ülevabariigilisel võistlusel.

2019. aasta veebruarist on kasutusel Deltmar OÜ poolt loodud raamatukogu programm RIKS, varem oli Urram.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]